torstai 7. huhtikuuta 2016

hevosmessut 2016


Ihanat vuonohevoset!
Vihdoin täällä taas! Huomenna tosiaan vapaapäivä ja perjantaina viimeinen koe tältä koeviikolta.
 Tosiaan olin viimeviikon sunnuntaina Tampereella hevosmessuilla. Nähtiinkin pitkästä aikaa vähän kauempanakin asuvia kavereita. Meitä oli siis noin neljän hengen porukka messuilla ja hauskaa oli! Toivottavasti päästään ensivuonna molempina päivinä.

Mentiin messuille heti kun ne aukesi , eli kymmeneksi. Ensimmäisenä katsottiin näytös vuonohevosten historiasta.  Esitys oli todella hauskasti rakennettu ja sitä oli kyllä miellyttävä
katsoa. Tykkäsin erityisesti siitä valjakosta!

"mustasurma"

tämä oli todella kivan värinen!
Tämän jälkeen samaisella areenalla alkoi Lännenratsastus kilpailu, jossa siis kierrettiin tynnyreitä.Vastakkain olivat Ypäjän hevosopiston ratsastajat Suomenhevosilla ja Tampereen ratsastusseuran ratsukot. Voiton veivät tietysti sisukkaat Suomenhevoset! Tätäkin tykkäsin katsoa, sillä en ole koskaan nähnyt tätä livenä. Oli kyllä ehdottomasti katsomisen arvoinen.

Sitten alkoikin jo oma suosikkini messuilta eli Marko Björsin kouluratsastus klinikka. Siinä käsiteltiin mm. Hevosen kävelyä pitkillä ohjilla , laukanvaihtoja ja itselleni ehkä tärkeimpänä
miltä ryhdikäs hevonen näyttää. Täytyy sanoa että tykkäsin todella paljon ja sain vinkkejä omaan ratsastukseeni. Kuulemma oli joidenkin mielestä tylsä, mutta itselleni ainakin todella mieluista katsottavaa. Tämän jälkeen kierreltiin expoa.


Katsottiin vielä esteratsastuskilpailut ,joiden jälkeen lähdettiin syömään ja kiertelemään lisää. Itse löysin Ponnylle tosiaan turvalta avattavan puna ruskean riimun ja itselleni hanskat. Ihan lopuksi katsottiin vielä taitoarvostelu estekisat. Tykkäsin tänäkin vuonna messuista tosi paljon. On ne aina sellainen vuoden kohokohta ainakin itselleni. Mutta toivottavasti teilläkin oli kivaa messuilla,  meillä ainakin oli. Täytyy vielä varoittaa että kuvia tulee olemaan tässä postauksessa todella paljon!
luokka 120 cm

Luokan voittaja


luokka 130 cm

Nahkahanskat 15 euroa

Turvalta avattava riimu 10 euroa ( koko full) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti