maanantai 5. joulukuuta 2016

Kiusaamista vastaan myös hevosmaailmassa!

Halusin kirjoittaa tästä itsellekin hyvin tärkeästä asiasta eli kiusaamisesta. Mutta ajattelin tässä postauksessa kuitenkin enemmän painottaa kiusaamista täällä hevosmaailmassa. Mutta myös puhua yleisesti kiusaamista vastaan.

Jotenkin ratsastus on vaan harrastus ,jossa muiden mielipiteillä on suuri merkitys ja toisia arvostellaan varsinkin ratsastuskouluissa oikein urakalla. Vaikka harrastuksen pitäisi olla se ilon aihe josta tulee oikeasti hyvä mieli ,ja pääsee nauttimaan siitä omasta tekemisestä sen rakkaan eläimen kanssa. Silti joukkoon mahtuu aina niitä ihmisiä ,jotka ajattelevat olevansa muita parempia. Jättävät ne mielestään "huonot" ratsastajat pois ryhmästä kokonaan yksin. Sitten vielä haukkuvat kentän laidoilla toisen ratsastamista ,vaikka voin vannoa että jokaisella on jokin asia missä löytyy parannettavaa.


Ärsyttää todella ,että sitten jotkut menevät kotiin huonolla mielellä. Pahimmassa tapauksessa vaihtavat tallia tämän takia. Eikä kiusaaminen jää pelkälle henkiselle tasolle vaan toisten tavaroita jopa piilotellaan ja rikotaan. Saanen kysyä, että mikä järki tässä on? Aiheuttaa sitten pahaa mieltä toiselle saatika piilottaa toisen tavaroita. Vielä se ,että tätä tapahtuu myös aikuisten kohdalla ja yksityistalleillakin. Vaikka aikuisten pitäisi olla fiksuja ,ja ymmärtää että jokainen ihminen on erilainen!

Eikö ratsastuksen pitäisi olla kivaa. Yhdessä tekemisen hauskaa ilman ,että kokoajan arvostellaan toisia. Jokainen kuitenkin saa olla ja pukeutua juuri sillain kun itse haluaa. Mistä sitä tietää jos ei ole varaa hienoihin merkki vaatteisiin mitä sitten? Ei taidot ole kiinni siitä onko sulla nyt jalassa merkki housut vai ei. Jokaisella on kuitenkin oikeus käydä tallilla ilman ,että saa kokoajan haukkuja niskaan jostain niinkin pienistä asioista kuin vaatteista.

Haluan oikeasti ,että kaikki pystyisivät käymään tallilla hyvillä mielin, ja palaamaan sieltä vielä hyvillä mielin. Joten toivon ettei todellakaan kenenkään tarvisisi edes harkita harrastuksensa lopettamista kiusaamisen takia. Koska ei ole mitään tyhmempää kuin kiusaaminen. Tarkoitan tätä oikeasti antakaa kaikille mahdollisuus harrastaa miten haluavat ,ja pukeutua sillä tavalla kun heistä tuntuu hyvälle!Tuntuu vaan siltä, että ihmiset ei oikeasti ymmärrä miten kiusaaminen oikeasti vahingoittaa ja saattaa jäädä pysyviäkin arpia koko loppu elämäksi! Joten todella toivon tämän postauksen kautta pystyväni välittämään sen kuinka tyhmää ja lapsellista on kiusata toista. Koskaan ei voi löytyä syytä kiusata ei KOSKAAN! Se ei ole koulussa hyväksyttävää eikä myöskään talleilla ,ei missään!

Olen kokenut itse henkilökohtaisesti kiusaamista koulussa. Myös joutunut sen kohteeksi ihan ratsastuskoulussakin. Mutta onneksi nykyään saan käydä talilla ,joka on minulle kuin toinen koti ja perhe enkä koskaan voisi tarpeeksi kiittää kuinka paljon se piristää päästä sinne tallille ,jossa ihmiset oikeesti moikkaa toisilleen ja jutellaan kaikille hyvässä hengessä. Käydään yhdessä maastossa koska muistakaa ,että yhdessä tekeminen on se juttu ja kiusaaminen mikä tahansa on rikos!

JOTEN NYT KAIKKI MUISTAA OLLA YSTÄVÄLLISIÄ TOISILLE!!

5 kommenttia:

 1. Hyvä teksti! Tälläiset ns.asiapostaukset ovat kivoja:)
  -Johanna, www.johanna-ponit.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Mua kiusataan tällä hetkelläkin koulussa. Se ei vielä kauhean pahaksi ole mennyt ja enemmänkin haukkuja kuulee pojilta ja se kiusaaminen harmillisesti johtuu tämän ihanan harrastuksen takia :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Tosi tyhmää tommonen mutta kannattaa muistaa että ne siinä on lapsellisia ja sä vaan teet sitä mitä rakastat. Me ollaan vahvoja muistetaan se!:)

   Poista