lauantai 9. huhtikuuta 2016

Miksi Lämminverinen?

Tämä ajatus on pyörinyt ainakin omassa mielessä ja tiedän että monella on erilaisia mielipiteitä
lämminverisistä.  Tänään aijon kertoa syitä miksi kannattaa juuri ostaa tai alkaa vuokraamaan
lämminverisiä.

Suurimmat ennakkoluulot ihmisillä liittyy varmaan siihen, että miten tästä useimmiten ex-ravurista voi saada ratsun? Eihän lämminverisestä mitään hienoa kouluratsua tai esteratsua saa sen ruumiinrakenteen takia. Mutta saa siitä kuitenkin kelpo ratsun vaikka ei se hienoja
laukan vaihtoja osaisikaan. Tämän olen todennut lukiessani jo monta vuotta Kaktun ja Futuran blogia. Kuinka hieno ratsu Futurasta on tullut! ja samaan aikaan olen nähnyt miten Ponnystakin on kehittynyt kaikkensa antava hevonen.


Tämä kuvastaa hienosti lämminveristen luonnetta!
Yksi ehdottomin asia miksi kannattaa ostaa lämminverinen on sen luonne. Kaikki lämminveriset mitä itse olen tavannut ja ratsastanut ovat olleet luonteeltaan täysiä kymppejä! En sano, että kaikki ovat sillä hevosiakin löytyy moneen junaan. Mutta minun tapaamani lämminveriset ovat. Luonteeltaan yleensä myös hyvin liikennevarmoja ja helposti käsiteltäviä. Koska kyllähän ravureita aletaan käsittelemään jo pienestä pitäen. Eivätkä lämminveriset ole niin itsepäisiä kuin vaikka monet Suokit ovat. Koska lämminverisiä kuljetetaan nuoresta pitäen ja käydään raveissa on ne yleensä helposti lastattavia ja tottuneita erilaisiin paikkoihin.

Jos haluat hyvän ja vauhdikkaan maastohevosen on lämminverinen yksi hyvistä vaihtoehdoista. Sen kanssa ainakin pääse kovaa. Jos vaikka haluat lähteä kärryttelemään voi sitäkin lämminverisen kanssa
harrastaa. Kokemuksesta voin sanoa , että vaikka oisi mitä ennakkoluuloja, niin silti kannattaa ainakin mennä kokeilemaan. itse ainakin rakastuin näihin otuksiin heti.
Mutta on eri asia jos oikeasti hakee kunnon kisakäyttöön hevosta. Silloin sopiva vaihto ehto on ennemminkin puoliverinen kuin lämminverinen. Mutta puskailuun ja pieniin harjoitus kilpailuihin
on lämminverinen mainio vaihtoehto. Eikä niistä yleensä pyydetä hirveitä hintojakaan. Kaiken kaikkiaan ole sitä mieltä että lämminverisiltä löytyy suuri sydän ja paljon sisua ja suosittelen lämminveristä lämpimästi!Tietysti kannattaa pitää se aina mielessä, että jokainen hevonen on yksilö. Joten kaikki näistä asioista
eivät välttämättä päde jokaiseen lämminveriseen! Tämä on vaan yleisellä tasolla mietittynä ja omien kokemuksien pohjalta olen tiedot kerännyt!                                                                                          

2 kommenttia:

  1. Itseasiassa, tiedän useita heA tasoisia lämminverisiä. Lisäksi osittain juuri sen jalostuksen ja ruumiinrakenteen vuoksi on lämminverisillä yleensä takajaloissa paljon voimaa ja osittain sen vuoksi niillä on usein paljon estekapasiteettia. Varmasti tiedän myös että ainakin yhdellä lämppärillä on hypätty yksittäisenä 140cm. Kuitenkin tekstissä oli paljon hyviä kohtia, ja varsinkin monen lämminverisen kymppiluonteesta olen täysin samaa mieltä. Lämminverisestä saa huolellisella ja kärsivällisellä työllä kisakaverin vaikka aluetasolle. Kivoja kuvia, muuten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit mutta joo tiedän että poikeuksia löytyy ja onhan se myös ihan hevos kohtaistakin että mille tasolle sen kanssa pääsee, mutta lähtökohtaisesti jos kisahevosta hakee niin puoliverinen on taas siihen hommaan parempi! Mutta en kiellä etteikö lämpösestäkin voisi saada kisakaveria itselleen. Teksti oli siis ihan yleiseltä pohjalta tehty! Mutta kiitos kommentistasi!

      Poista