maanantai 31. lokakuuta 2016

Istunta kuntoon!

Tänään kaverini Ella kävi pitämässä mulle ja Söpikselle tunnin. Pääasiassa keskityttiin mun istuntaan . Joten lähdettiin Ellan kanssa korjaamaan istuntaani ja ajattalin että tästähän voisi kirjoittaa ihan postauksenkin kirjoittaa koska istunta on kuitenkin aika monen ratsastajan ongelma.

            
Ensimmäisenä lähdettiin siitä ,että jalkani piti saada rennoksi koska vedin nilkkaa suoraksi alaspäin ja näin ollen jalkani oli hyvin jännittynyt ja tavallaan seisoin jalkkareilla eikä istunta silloin myöskään voi olla hyvä. Tätä lähdettiin korjaamaan sillä, että Ella näytti mulle miten jalan pitäisi olla. Yllä olevasta kuvasta näkee hyvin miten jalan pitää olla eli jopa vähän ylhäällä kunhan se kuitenkin on rentona ja tärkeätä on myös että jalkkari on siinä vähän ennen varpaita eli päkiällä.

Toinen on kädet jotka liittyvät myös istuntaan. kyynärpäissä on hyvä pitää pieni kulma ,ja kädet kannattaa pitää paikallaan kylkien vieressä ja sitten vielä nyrkit jotka itselläni on aina vähän olleet kuin pienonpimpottajalla. Vaikka nyrkit pitäisi oikeasti olla pystyssä. Ella anto tähän todella hyvän vinkin eli ajattele ,että pitäisit itsellesi peukut pystyssä. Tämä ainakin itseäni auttoi heti.  Muistin pitää paremmin nyrkit pystyssä suosittelen!



Jos teilläkin on ongelmana etukeno niin kannattaa muistaa, että se todennäköisesti johtuu siitä että katsoo alaspäin tämän voi korjata pitäen katseen kokoajan edessäpäin. Siten etukeno ei ole enää niin paha. Heti kun olin tunnin aikana saanut oman istuntani paremmaksi niin huomasin hevosessakin eroja. Sain Söpiksen paremmin rentoutumaan ja eteen ja alas eikä se enään vain kaahottanut hirveetä vauhtia eteenpäin.  Reenattiin paljon myös harjoitusravia ja sekin alkoi sujumaan jo todella paljon paremmin oman istuntani parannuttua. Harjoitusravissakin kun pitäis vaan malttaa istua eikä alkaa seisomaan jalkkareilla.

Kaikki kiitos tästä tietysti ihmeiden tekijä Ellalle kyllä taas virkisti kivasti ratsastusta! Seuraavaksi onkin varmaan sitten tiedossa Söpiksellä ratsastuspilatestunti jota odotan mielenkiinnolla myös ja voisin siitäkin kirjoitella jotain teille tänne.

Muistakaa myös muut hyödyntää taitavia kavereitanne niistä voi oikeasti olla apua!

Tyytyväinen poni ja ratsastaja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti