sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Mitä on ratsastuspilates?


No mitä on ratsastuspilates? Oli ensimmäinen ajatukseni kun kuulin ,että talillemme on tulossa ihminen pitämään ratsastuspilatesta. Päätin kuitenkin repäistä ja lähteä mukaan tunnille kokeilemaan tätä lajia. Nautin täysin sydämin tunnista ,joten päätin kirjoittaa myös tänne blogin puolelle postauksen ,siitä mitä nämä tunnit sitten oikein pitävät sisällään.
'
Ensinnäkin ennen ratsastusta on aina hyvä lämmitellä myös se oma keho joten ennen tuntia tehtiin
askelkyykkyjä ja erilaisia kiertoliikkeitä ,jotka lämmittivät kehon tuntia varten. Voin sano ,että lämmin kyllä tuli ja täytyy tästä lähtien varsinkin talvella muistaa enemmän tehdä lämmittelyä ennen ratsastusta.

Näiden jälkeen hypättiin itse selkään. Ensimmäisenä aloitettiin hengitysharjoituksilla niin ,että hevoselle annettiin pitkät ohjat ja itse keskityttiin omaan hengitykseen. Harjoiteltiin mm. Pallealla hengittämistä, niin että se tuntui ensin kyljissä ja sitten vielä lantion pohjassa. Tämä oli oikeasti yllättävän vaikeaa ja tietysti tärkeää sille, että hevonen saadaan rentoutumaan.


Sitten lähdettiin ottamaan ravia niin että kolme askelta piti olla alhaalla samaan aikaan hengittäen sisään ja sen jälkeen nousta pariksi askeleeksi taas ylös ja hengittää sisään, tässä vaiheessa aloin helposti vahingossa vaan keventämään vaikka piti vain olla hetki ylhäällä ja sitten taas takaisin istua alas ja taas ylös. Toinen oli ,että muisti samalla hengittää kun teki jotain muuta. Sen jälkeen ehkä kaikkein vaikein osuus itselleni eli jalkojen nostelu ravissa jota ratsastuskoulu aikoina kutsuttiin myös nimellä polkupyöräily hepan selässä. Tässä lähdin myös helposti vain keventämään. Kiva asia tunnilla oli myös se, että jos et tajunnut jotain niin ohjaaja näytti sen sulle ihan paikallaan ja sitä oli sitten helpompi lähteä tekemään liikkessä. Ravissa tehtiin vielä kävelyn jälkeen ns.pujottelua mutta pujottelun aikana piti kääntää vartaloa kyljillä käyttäen vatsalihaksia. Ihanaa oli myös ihanat kehut ohjaajalta heti kun sai edes pienen asian tehtyä oikein.

Näiden jälkeen jatkettiin vielä hetki käynnissä pitäen ohjia toisessa kädessä ja toinen satulan takakaaressa katsoen samalla kohti taivasta ilman että selkää lähtee taipumaan. Sitten tehtiin eteen ja taakse vielä samat. Saatoin unohtaa tästä jotain mitä tehtiin koska tunti keksi kokonaisuudessaan puolitoistatuntia. Mutta jos sulla on ongelmia istunnan tai kehonhallinnan kanssa

Keskityin hengitykseen ja etukeno tuli takaisin :D
 kannattaa todellakin kokeilla ratsastuspilatesta sillä voi oikeasti säästyä pahimmilta tippumisiltakin kun oman kehonhallinta on kunnossa ,ja silloin hevonenkin toimii paremmin.

Jos kiinnostaa kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan Facebookista pilatesta ratsastajalle sieltä löytyy tarkemmat ohjeet pilateksesta. Sieltä myös löytää aivan ihanan ihmisen Marikan joka pitää näitä tunteja! Suosittelen lämpimästi! Kuvat havainnollistavat hyvin joten tsekatkaa hyvin ne! Muistakaa ,että tunneilla voidaan myös tehdä muita harjoitteita tässä vain oman tuntini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti