tiistai 3. huhtikuuta 2018

Meidän kehitysaskelia puolenvuoden ajalta

Tänään pääsette näkemään mun ja Veikon kehitystä tässä puolen vuoden aikana. Samalla ajattelin myös vähän avata, miltä Veikon puoliylläpitäminen on tuntunut.  Kun aloin marraskuussa 2017 vuokraamaan Veikkoa en olisi uskonut kuinka potentiaaliseen hevoseen olenkaan törmännyt. Veikko on kirjaimmellisesti oikea timantti! Ensimmäisellä kerroilla, kun ratsastin Veikolla se oli ehkä vähän pohkeen takana, toki olin itsekin aika jännittynyt silloin. Veikolla oli myös tapana juosta pää pilvissä kuuntelematta kunnolla apuja. Silloin en myöskään saanut laukkaa edes nostettua, nyt ollaan saatu jo pari kertaa ihan hyviä pätkiä. Kun mietin meidän ensimmäistä valmennusta ja viimeisintä niin kyllä on huikea ero siinä, miten Veikkoa ratsastan ja miten meidän yhteistyö toimii.

Viime kerralta otettu     (c). Sanni

Marraskuu2017, toinen ratsastuskerta

Veikko on ihan huikea kaveri oppimaan ja monta kertaa valmentajakin on sanonut, että ollaan ihan huippu pari, enkä voisikaan olla tästä asiasta iloisempi. Veikko on ottanut ihan huikeita kehitysaskelia jo nyt vaikka paljon on vielä edessä, onhan se kuitenkin vasta viisi vuotias. Joten tällä hetkellä tärkeintä onkin, että Veikolla on hyvä tahti ja oma eteenpäin pyrkimys. Olen myös tässä puolenvuoden aikana oppinut ratsastamaan Veikkoa paremmin ja pikkuhiljaa alkaa avut löytymään ja Veikkokin alkaa selkeästi pätkittäin kuuntelemaan tosi hyvin. Välillä ollaan koettu epätoivon hetkiä, mutta aina ollaan uudelleen noustu. Valmentaja on ehdottomasti tuonut meidän treenaamiseen uusia ulottuvuuksia.

Itse olen omassa ratsastuksessa pyrkinyt parantamaan omaa istuntaani, koska siinä on selkeästi itselläni heikkoja kohtia. Valmentajan kanssa ollaankin nyt saatu sitä jo vähän paremmaksi ja Veikkokin on heti alkanut toimimaan paljon paremmin. Muutenkin meidän yhteistyö on tässä puolenvuoden aikana parantunut huimasti. Postauksen kuvat ovat sekä toiselta ratsastus kerralta, että viime kerralta, jolloin Sanni oli meitä kuvaamassa. Samalla näätte vähän miten meillä tällä hetkellä menee. Treeneissä meillä on ollut huonompia ja hyviä päiviä. Toisina päivinä Veikko on rento ja antaa pikkuhiljaa ottaa tuntumaa ja ajoittain yrittää kantaa itseänsä ihan hyvin, mitä nyt viisi vuotiaalta voi odottaa. Mutta huonoina päivinä se kiskoo päätä ylös alas, eikä rauhoitu juuri ollenkaan. Näinä päivinä oon suosiolla antanut sille pitempää ohjaa, jolloin se on alkanut rentoutumaan paremmin. Ollaan nyt kuitenkin päätetty omistajan kanssa, että viedään Veikko klinikalle raspattavaksi, niin on sitten ainakin varmuus ettei suussa ole mitään piikkejä.

Maaliskuu 2018

Marraskuu 2017

Tämän viikon treenejä en ole sen ihmeemmin suunnitellut, kun että valmentaja ratsastaa Veikon torstaina. Pääsen silloin myös itse näkemään miten se kulkee toisen ihmisen kanssa. Aina täytyy ottaa myös huomioon, että se täyttää kesäkuussa vasta kuusi vuotta, joten täytyy edetä tarpeeksi hitaasti ettei sitten tule äkillisiä takapakkeja. Muutenkin pitää treeni mahdollisimman monipuolisena. Suunnitelmissa ainakin nyt enemmän maastossa laukkailla ja harjoitella etenkin hidasta laukkaa, jolloin laukan nostaminen kentälläkin voisi olla helpompaa. Kuvista huomaa parhaiten missä asioissa ollaan kehitytty. Edelleen voisin itse istua paremmin satulassa ja Veikko enemmän polkea takajaloilla jolloin tahti olisi parempi, mutta kaikki aikanaan!

Veikon puoliylläpitäminen on ollut tähän mennessä oikein antoisaa, ja olen nauttinut ehdottomasti siitä, että olen päässyt käymään vähintään puolet viikosta tallilla ja näin ollaan päästy myös monipuolisempaan treeniin kiinni. Samalla ollaan päästy valmentautumaan kerran viikossa, joka on parantanut huomattavasti meidän yhteistyötä. Eikä ole tarvinnut maksaa, joka kerrasta kun käy talilla vaan on voinut maksaa aina ne tietyt asiat kuun alussa. En malta odottaa mitä kesä tuokaan tullessaan. Loput kuvat viime kerralta.                                                        Kiitos kun luit postauksen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti