keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Meidän ekat koulvalmennukset -aiheena istunta ja biomekaniikka

Tässä kuvassa musta tuntui että oon etukenossa vaikka olinkin suorassa.

Noniin kerkesinhän tännekin tulla vähän kertomaan, miten meidän treenaaminen uudella tallilla on lähtenyt käyntiin.  Ollaan löydetty meille valmentaja, jonka silmän alla ollaan nyt kaksi kertaa käyty ja saatu todella paljon irti jo tässä vaiheessa. Ihan mahtavaa, että löydettiin kerralla hyvä valmentaja meille, ainakin siltä vahvasti näyttäisi.  Ajattelin myös teille vähän avata, mitä ollaan näissä valmennuksissa nyt lähdetty tekemään. Meidän valmentaja on siis erikoistunut istuntaan ja etenkin hevosen ja ratsastajan biomekaniikkaan. Tästä olin erityisen kiinnostunut ja oli kyllä nappivalinta meille. Voiko sitä tarpeeksi ylistääkään, sillä onhan hyvä valmentaja aika tärkeä juttu etenkin näin nuoren hevosen kanssa.

 Ensimmäisessä valmennuksessa katsottiin omaa istuntaani ja esimerkiksi korjattiin siitä pieniä virheitä.  Korjattiin kantapäitäni  keskemmälle jalustinta jolloin istunta muuttui paremmaksi, sekä nilkoille ei tullut niin paljon painetta. Koska mun nilkat ovat kipeytyneet aina ratsastuksen jälkeen, mutta valmennuksen jälkeen nilkat eivät olleet kipeät! Tämän harjoituksen avulla. Hän otti meille myös kuvia ja videoita, että näin miten esimerkiksi eri asiat vaikuttivat hevoseen ja miten oma istuntani muuttui pysähdyksessä tai käynnistä raviin siirtymisissä, tätä treenattiin enemmän myös toisella kerralla. Paljon ollaan tehty ravista käyntiin siirtymisiä ja niissä pyritty pitämään mun istunta mahdollisimman suorana, koska helposti esimerkiksi pysähdyksessä kun jarrutan niin nojaan taakse päin jolloin hevosenkin on vaikeampi pysähtyä. Toinen mitä ollaan harjoiteltu on mun kevennys ja myös sen vaikutus hevoseen. Valmentaja käski mua keventämään korkeammalle ja enemmän eteenpäin ja se kyllä tuntu heti vaikuttavan erilailla hevoseenkin, Veikko oli heti paljon tahdikkaammassa ravissa eikä näpeltänyt suullaan.

Tässä istunta, kun se oli korjattu
istunta ennen sen korjaamista

Toisella valmennus kerralla jatkettiin aika lailla siihen mihin jäätiin. Ensin lähdettiin tekemään siirtymisiä, ensin pari askelta ravia sitten käyntiin. Tässäkin harjoituksessa istunta piti koittaa pitää mahdollisimman suorana, eikä nojata taaksepäin. Ollaan myös tehty niin, että nostan sisäohjan ylös jolloin Veikko ottaisi itteään paremaan ryhtiin eikä kulkisi pelkästään lapa edelle ,koska se on ollut meille ongelmana. Paljon siis istunta lähtöistä opetusta, josta tykkään kyllä todella paljon! Toisella kerralla nostettiin kerran laukka ja se meni ihan okei. Tämä on meille kuitenkin haasteellisin asia, joten ensin katsotaan ihan perusasiat kuntoon, sillä lailla on sitten helpompi ratsastaa myös laukassa kun perusasiat on kunnossa.

Vaikka tehdäänkin paljon vielä perusasioita niin ne auttavat meitä tällä hetkellä eniten, koska juurikin niissä on ongelmia, ja niistä on hyvä aloittaa. Kaikki kuitenkin lähtee perusasioista. En malta odottaa, että päästään paremmin treenaamaan valmentajan kanssa. Veikko on nyt saanut paljon kehuja valmentajalta, joten eiköhän meistä vielä joskus kuulla! Ensi viikon torstaina valmentaja tulee ratsastamaan Veikolla ,niin nään itsekin miten se toimii.  Laitan tähän postaukseen valmentajan ottamia kuvia , ne on otettu tosin puhelimella, mutta ne havainnollistaa eniten. Kameraa ei nyt sattunut tulemaan mukaan. Täytyy ensikerralla muistaa ottaa silläkin kuvia. Mun Instagramissa meidanmatkassa_ löytyy videoita meidän valmennuksista, sinne päivittelen myös enemmän, joten kannattaa mennä seuraamaan meitä sielläkin.

Alla kuva siitä mistä ollaan lähdetty :D ainakin jotain tapahtunut.
Mitä piditte? Tekisinkö lisää postauksia meidän valmennuksista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti